Sociale Kruidenier OMME-Karreke

OMME-Karreke

Een buurtwinkel tegen armoede omdat er nog te veel mensen aan het einde van de maand niet rondkomen

De Sociale Kruidenier staat voor het aanbieden van kwaliteitsvoeding en basisproducten voor wie het financieel moeilijk heeft. Wie onvoldoende inkomen heeft om in zijn basisbehoeften te voorzien, rest weinig keuze. Naast de steun van het OCM, kunnen financieel zwakkeren terugvallen op de bedeling van voedselpakketten. Daarbij moeten ze natuurlijk tevreden zijn met wat de samensteller van het pakket er heeft ingestopt. De vzw Sociale Kruideniers Vlaanderen wil een kwaliteitsvol en vooral waardig alternatief bieden voor deze vorm van noodhulp: een buurtwinkel met kwalitatieve producten aan sterk verminderde prijzen.


De Sociale Kruideniers willen niet alleen een kwaliteitsvol alternatief bieden voor noodhulp, ze willen eveneens een ontmoetingsplaats zijn in het kader van de armoedebestrijding. Door financieel zwakkeren uit hun isolement te halen en begrip te tonen voor hun problematiek vervullen de Sociale Kruideniers een maatschappelijke rol. In onze winkels vinden mensen een luisterend oor, een goed gesprek en bijkomende hulp die hun leven weer op de rails kan zetten. Zo bieden de Sociale Kruideniers ook arbeidstrajecten aan in de vorm van vrijwilligerswerk, sociale tewerkstelling, werkervaringsprojecten en initiatieven in het kader van de armoedebestrijding die een volwaardige sociale integratie op termijn mogelijk maken.

(Bron: www.socialekruideniersvlaanderen.be)

Enkel met een specifieke lidkaart krijg je toegang tot het OMME-Karreke. Deze lidkaart kan uitgereikt worden via OCMW Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode of Pepingen.


De Sociale kruidenier is  open op:

woensdag van 9u tot 11u

vrijdag van 14u tot 16u   


 OMME-Karreke steunen!

Omwille van de oorlog in Oekraine en de huidige energiecrisis rekenen steeds meer gezinnen op onze hulp. Het aantal klanten in onze Sociale Kruidenier Omme-karreke is op zeer korte tijd bijna verdubbeld en we ondersteunen nu een 100-tal gezinnen.


Om tijdens de feestdagen ook deze gezinnen een mooi aanbod aan voeding aan te bieden, organiseren we een grote inzamelactie.


Vanaf 12 december 2023 tot en met 22 december 2023 zullen we massaal voeding en non-alcoholische dranken inzamelen. Draag jij ook je pakje pasta of blikje tomaten bij?!


Volgende voeding is welkom:

- Pasta

- Blikvoeding en bokalen (Ertwen, tomaat,...)

- Bloem

- Suiker

- Koeken

- Olie

- Fruitsapjes

- Choco

Uiteraard enkel gesloten verpakkingen die nog binnen de houdbaarheidsdatum vallen!

Verse voeding kunnen we niet aannemen aangezien we hier de koudeketen moeten verzekeren.


Locatie:

Ommekaar, hoogveld 1, 1501 Buizingen


Wanneer:

Tijdens de openingsuren van Ommekaar.


Doe je liever een financiële gift?

Steun onze actie via BE72 0016 7577 3616 met de opmerking 'Sociale kruidenier Kerstactie'.

(Wil je graag een fiscaal afschrift voor je gift? OPGELET! Dan dien je op een andere manier te doneren. Je vindt alle informatie hierover op onze HOME-pagina)


Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze coördinator Hanne!

Via e-mail naar ommekaar@scarlet.be of via GSM op het nummer 0478/45.33.53!


Kerstinzamelactie: