Sociale Kruidenier OMME-Karreke

OMME-Karreke

Een buurtwinkel tegen armoede omdat er nog te veel mensen aan het einde van de maand niet rondkomen

De Sociale Kruidenier staat voor het aanbieden van kwaliteitsvoeding en basisproducten voor wie het financieel moeilijk heeft. Wie onvoldoende inkomen heeft om in zijn basisbehoeften te voorzien, rest weinig keuze. Naast de steun van het OCMW, kunnen financieel zwakkeren terugvallen op de bedeling van voedselpakketten. Daarbij moeten ze natuurlijk tevreden zijn met wat de samensteller van het pakket er heeft ingestopt. De vzw Sociale Kruideniers Vlaanderen wil een kwaliteitsvol en vooral waardig alternatief bieden voor deze vorm van noodhulp: een buurtwinkel met kwalitatieve producten aan sterk verminderde prijzen.


De Sociale Kruideniers willen niet alleen een kwaliteitsvol alternatief bieden voor noodhulp, ze willen eveneens een ontmoetingsplaats zijn in het kader van de armoedebestrijding. Door financieel zwakkeren uit hun isolement te halen en begrip te tonen voor hun problematiek vervullen de Sociale Kruideniers een maatschappelijke rol. In onze winkels vinden mensen een luisterend oor, een goed gesprek en bijkomende hulp die hun leven weer op de rails kan zetten. Zo bieden de Sociale Kruideniers ook arbeidstrajecten aan in de vorm van vrijwilligerswerk, sociale tewerkstelling, werkervaringsprojecten en initiatieven in het kader van de armoedebestrijding die een volwaardige sociale integratie op termijn mogelijk maken.

(Bron: www.socialekruideniersvlaanderen.be)

Enkel met een specifieke lidkaart krijg je toegang tot het OMME-Karreke. Deze lidkaart kan uitgereikt worden via OCMW Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode of Pepingen.


De Sociale kruidenier is  open op:

woensdag van 9u tot 11u

vrijdag van 14u tot 16u