tweedehandsproject

Tweedehandsproject

KWALITEITSVOLLE TWEEDEHANDSGOEDEREN KRIJGEN BIJ ONS EEN TWEEDE LEVEN

STAP 1: Buurtbewoners schenken goederen  aan Ommekaar

Zoals je op de afbeelding kan zien nemen wij kleding, speelgoed, CD's en Dvd's, huisraad en recente boeken aan. Wij verwachten dat de spullen die binnengebracht worden in uitstekende staat zijn, met uitzondering van textiel. Textiel mag je ook in slechte staat binnen brengen: de grondstoffen worden verder verwerkt.


Opgelet: elektro, meubels en fietsen daar kan je bij ons niet mee terecht. Wij vragen om de goederen tijdens de openingsuren binnen te brengen.

STAP 2: Onze vrijwilligers sorteren de goederen

Elk kledingstuk wordt gekeurd op vlekken, gaatjes, ritsen, enzoverder. Enkel kleding met uitstekende kwaliteit hangen ze op een kapstok. Hier maken we ook een onderscheid in zomer en winterkleding om op het juiste moment een goed aanbod te voorzien voor onze bezoekers. Huisraad en speelgoed wordt zorgvuldig nagekeken: puzzels worden geteld en glazen worden afgewassen. Onze bezoekers krijgen enkel de mooiste stukken te zien in de toonzaal.

STAP 3: Goederen worden voorzien van een prijsetiket

We hanteren zeer lage prijzen omdat we ons richten naar mensen met minder financiële middelen. Het is echter zo dat iedereen in ons tweedehandsproject mag aankopen. We zien elke aankoop als een schenking aan de werking van Buurthuis Ommekaar en deze giften zijn broodnodig om te kunnen blijven doen wat we doen.


Onze vrijwillige medewerkers voorzien alle goederen van een prijsetiket om het winkelen aangenaam te maken voor elke bezoeker.

STAP 4: De goederen worden uitgestald in de toonzaal

Dagelijks worden de rekken van ons tweedehandsproject aangevuld. We werken in Ommekaar met een verantwoordelijke per rek. Deze vrijwillige medewerker kijkt de gesorteerde kleding nogmaals na alvorens deze in de toonzaal terecht komt. Men vult de rekken tijdig bij en zorgt ervoor dat er in de zomer zomerkleding te vinden is en in de winter winterkleding. Dit is belangrijk voor ons: kleding en goederen op maat van elke bezoeker. Kom gerust eens een kijkje nemen: altijd welkom!